Oslos kommunikasjonssjef: – Det er ikke grunn god nok at hjemmekontor er upraktisk

<p>Byrådsleder Raymond Johansen offentliggjorde det nye hjemmekontor-påbudet i Oslo som skal gjelde fra torsdag.</p><p></p>
Byrådsleder Raymond Johansen offentliggjorde det nye hjemmekontor-påbudet i Oslo som skal gjelde fra torsdag. Foto: NTB scanpix

Fra torsdag innfører Oslo påbud om hjemmekontor. Nå advarer Oslos kommunikasjonssjef bedrifter mot å forsøke å vri seg unna påbudet.

– Det er ikke grunn god nok at hjemmekontor er upraktisk, terskelen går der hjemmekontor ikke er praktisk mulig , sier kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i Oslo kommune i en epost til E24.

Fra torsdag klokken 12 blir det innført et påbud om hjemmekontor i Oslo. Under påbudet skal arbeidsgivere kunne «dokumentere at de ansatte har fått beskjed om at de skal ha hjemmekontor så langt praktisk mulig.».

Hanne Gjørtz er klar på at bestemmelsen skal forstås strengt av bedriftene, og advarer mot å forsøke å omgå hjemmekontorpåbudet.

– Regelverket om hjemmekontor er fastsatt med hjemmel i smittevernloven og må følges av alle arbeidsgivere i Oslo, sier Gjørtz.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden