Smittesituasjonen gjør at Solberg frykter flere dødsfall

Statsminister Erna Solberg under en pressekonferanse om coronasituasjonen mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Statsminister Erna Solberg under en pressekonferanse om coronasituasjonen mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Som en konsekvens av høyere smittetall i Norge frykter statsminister Erna Solberg (H) flere coronapasienter på sykehusene og flere dødsfall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er en del av regjeringens begrunnelse for de skjerpede coronatiltakene mandag ettermiddag.

– Denne høsten har coronasmitten kommet som høstmørket. Litt mer dag for dag. Smitten i landet vårt har økt gradvis. I august hadde vi 300 smittede i uken, i september hadde vi 700 smittede i uken, i oktober 900 smittede i uken, og den siste uken har smitten økt videre, sa statsministeren.

Flere havner også på sykehus, og flere blir alvorlig syke. Mandag var det 54 coronasmittede personer innlagt på norske sykehus, på det laveste i juli var tallet tre.

– Med økte smittetall må vi vente at antallet som havner på sykehus øker i dagene og ukene som kommer. Vi frykter også at vi ser flere dødsfall som følge av dette, sa Solberg.

– Nå strammer vi altså til for å kontrollere smitten. Håpet er at vi kan unngå å innføre enda strengere tiltak, sa hun videre.

Tiltakene som regjeringen la fram mandag, skal vare til tidlig i desember.