Nytt coronatiltak: I private hjem bør man ikke ha mer enn fem gjester

Statsminister Erna Solberg på regjeringens coronapressekonferanse mandag.
Statsminister Erna Solberg på regjeringens coronapressekonferanse mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen strammer inn coronatiltakene. I private hjem bør man ikke ha mer enn fem gjester i tillegg til husstandsmedlemmene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom alle gjestene er fra samme husstand, kan man være flere. Det innebærer at to familier kan møtes selv om de har mange barn.

Begrensingen om at man ikke bør ha flere enn fem gjester, gjelder ikke for barnehage- eller barneskolekohorter. Barn og unge som er i samme kohort i barnehagen eller på barneskolen, unntas fra avstandskravet på arrangementer.

– Vi anbefaler at alle er sammen med færre personer i sosiale sammenhenger, i kortere tid og ikke med for mange forskjellige personer i løpet av en uke, skriver regjeringen i en pressemelding.

Statsminister Erna Solberg (H) understreket på pressekonferansen at dette ikke er en regel med politioppfølging siden det er snakk om en nasjonal anbefaling, men at kommuner kan gjøre anbefalingen til lovmessig regel som gir hjemmel til det.

– Jeg håper at vi ikke er på det stadiet at når vi skal jobbe sammen for å få ned smitten, at vi er nødt til at politiet løper ned dørene til folk, og at folk skjønner at vi gjør dette fordi det er nødvendig og viktig, sa hun.