Over 50 coronasmittede fra Polen har ankommet Norge med fly den siste uken

<p>Kommuneoverlege i Sandefjord, Ole Henrik Augestad, frykter at det er store mørketall, ettersom kun rundt 30 prosent av dem som ankommer Torp blir testet for coronaviruset. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB</p>
Kommuneoverlege i Sandefjord, Ole Henrik Augestad, frykter at det er store mørketall, ettersom kun rundt 30 prosent av dem som ankommer Torp blir testet for coronaviruset. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Foto: NTB scanpix

Over 50 personer har testet positivt på teststasjonene på Torp og Gardermoen den siste uken etter å ha ankommet fra Polen.

Kommuneoverlege Ole Henrik Augestad i Sandefjord sier til NRK at teststasjonen på Torp Lufthavn den siste uken har hatt en stor økning i smittetilfeller fra Polen. Ifølge Augestad har nesten alle av de 22 som har testet positivt på teststasjonen, kommet derfra.

– Det foregår en stor smittespredning i både Polen og andre deler av Europa. Det merker vi i Norge nå, sier kommuneoverlegen.

Testing er frivillig, og rundt 30 prosent av dem som ankommer Torp lar seg teste. Dermed kan det være smittetilfeller som ikke blir fanget opp.

I forrige uke testet 80 positivt for corona på teststasjonen på Gardermoen. 37 av disse kom fra Polen, opplyser Ullensaker kommune.

Polen er hardt rammet av coronaviruset, og har det siste døgnet registrert 13.628 nye koronatilfeller, ifølge Verdens helseorganisasjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden