Dette skjer i dag

Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, mandag 26. oktober.

23 leger ut i streik

I dag starter legestreiken. I første omgang tar Legeforeningen ut 23 leger i Tromsø, Trondheim, Narvik, Bergen og Stavanger i streik. Det er varslet en rask opptrapping om det ikke foreningen blir enig med KS.

Pressekonferanse om koronasituasjonen i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen vil orientere om koronasituasjonen i Oslo. I de to foregående ukene ble det registrert 700 smittetilfeller i Oslo.

WHO orienterer om koronasituasjonen

Verdens helseorganisasjon orienterer om koronapandemien. Pressekonferansen starter klokka 16 norsk tid. Generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus advarte fredag om kraftig koronaspredning flere steder i verden.

Avstemming i Senatet om høyesterettsnominerte Amy Coney Barrett

Innsettelsen av høyesterettsnominerte Amy Coney Barrett skal stemmes over av Senatets 100 medlemmer. Hun ble nominert av USAs president Donald Trump 26. september. Majoritetsleder Mitch McConnell har satt mandag som dato for den endelige avstemmingen.

Streiker i Hviterussland

Opposisjonen i Hviterussland oppfordrer til landsomfattende streiker i protest mot president Aleksandr Lukasjenko. Søndag demonstrerte over 100.000 mennesker i Minsks gater mot presidenten. Opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja, som er i eksil i Litauen, ber folk til å ta del i en generalstreik mandag, enten aktivt eller ved å bli hjemme.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden