Politiet etterforsker voldtekt mot skolejente i Trondheim

<p>Trøndelag politidistrikt har innledet etterforskning etter melding om at ei seks år gammel jente ble utsatt for et overgrep i Trondheim fredag. Foto: Gorm Kallestad / NTB</p>
Trøndelag politidistrikt har innledet etterforskning etter melding om at ei seks år gammel jente ble utsatt for et overgrep i Trondheim fredag. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Politiet har fått kontakt med et vitne som ble etterlyst etter melding om at ei seks år gammel jente ble utsatt for et overgrep i Trondheim fredag.

Fredag ettermiddag fikk politiet vite at jenta ble stoppet av en mann da hun var på vei hjem fra Breidablikk skole. I området Mentz Skjetnes vei og Distriktslege Øverlids vei skal mannen ha befølt jenta.

– Svært alvorlig

– Vi ser svært alvorlig på denne hendelsen. Dette har skjedd i et boligområde på dagtid overfor et barn som er på vei hjem fra skolen. Vi har satt alle tilgjengelige ressurser inn i etterforskningen, sier politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt.

Foreløpig har ingen status som mistenkt i saken, men det ble gjort observasjon av en person som beveger seg langs Mentz Skjetnes vei i 14.20-tiden fredag. Politiet har gått ut med et foto av personen og ba vedkommende melde seg.

– Vitnet har meldt seg. Vedkommende har status som vitne, sier Bøklepp til Adresseavisen klokken 15.45 lørdag.

Politiet foretar rundspørring

Politiadvokaten har opplyst at det er iverksatt etterforskning og at politiet foretar vitneavhør, rundspørringer i området og andre tekniske undersøkelser.

De har ikke noen opplysninger om at dette er noe annet enn en enkeltepisode, og har ikke fått melding om at andre har vært utsatt for det samme.

– Men, gjerningspersonen er ikke pågrepet og vi oppfordrer derfor av føre var-prinsippet foreldre til å være litt ekstra oppmerksomme, sier politiadvokat Bente Bøklepp.

Saken oppdateres

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden