Mann dømt til å holde seg unna bergensområdet

I åtte måneder må mannen gå med en fotlenke med GPS og holde seg unna en forbudssone som omfatter så å si hele Bergen, Osterøy og Lindås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
I åtte måneder må mannen gå med en fotlenke med GPS og holde seg unna en forbudssone som omfatter så å si hele Bergen, Osterøy og Lindås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 30-årene som har bodd i Bergen hele livet, er dømt til å holde seg unna Bergen på grunn av vold og trusler mot ekskjæresten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er for tredje gang dømt av Bergen tingrett for å ha brutt besøksforbudet overfor en kvinne han har barn med. Han er også dømt for telefontrusler. Tidligere er han to ganger domfelt for vold mot kvinnen.

I åtte måneder må han gå med en fotlenke med GPS og holde seg unna en forbudssone som omfatter så å si hele Bergen, Osterøy og Lindås. Ellers får politiet beskjed med en gang, skriver Bergens Tidende.

Ifølge politiadvokat Anne Mjelde Myhr er mannen i 30-årene den første i Vest politidistrikt som er idømt kontaktforbud med elektronisk kontroll.

– Dommen flytter byrden fra fornærmede til der den hører hjemme, nemlig hos den som truer eller utøver vold, sier Myhr.

I praksis får han flyttepåbud fra Bergen, skriver dommerne om sin egen avgjørelse. I tillegg er mannen dømt til fire måneders fengsel og flere år med vanlig kontaktforbud etter fotlenkeperioden.

Mannens forsvarer, Johannes Wegner Mæland, sier hans klient har bestemt seg for å gi ekskjæresten ro.

– Min klient vil nok flytte på landet og bruke anledningen til å få skikk på livet sitt.