Selskap vil etablere vaksinefabrikk i Sandefjord

<p>Selskapet Ecam Norge ønsker å bygge en 6000 kvadratmeter stor fabrikk for produksjon av vaksine, testutstyr og medisiner.</p>
Selskapet Ecam Norge ønsker å bygge en 6000 kvadratmeter stor fabrikk for produksjon av vaksine, testutstyr og medisiner. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Om alt går etter planen kan det nyetablerte selskapet Ecam Norge AS åpne fabrikk for produksjon av coronavaksine i Sandefjord før sommeren.

– Jeg spilte inn Sandefjord og Borgeskogen som riktig lokasjon for fabrikken. Det er ikke skrevet kontrakt ennå, men det kan være nært forestående, sier Arild Theimann i LO-forbundet Industri Energi til Sandefjords Blad.

Han deltar i en arbeidsgruppe som har jobbet med hvordan Norge kan etablere Senter for norsk vaksineproduksjon og innovasjon (SEVI). Der sitter også Åge Nærdal, administrerende direktør i Ecam Norge AS, et datterselskap av britiske Ecam Biomed ltd.

De ønsker å bygge en 6000 kvadratmeter stor fabrikk for produksjon av vaksine, testutstyr og medisiner. Nå venter de på dispensasjon fra kommunen for å bygge større enn reguleringsplanen tilsier.

– Får vi det i løpet av en måned, vil fabrikken kunne være ferdig bygd på seks måneder, sier Nærdal.

Nærhet til Torp flyplass, E18 og Larvik havn skal ha gjort selskapet interessert i Borgeskogen.

Prosjektleder Sigbjørn Myhre i Format Eiendom, som eier tomta, bekrefter overfor Sandefjords Blad at de er i kontakt med Ecam.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden