Dette skjedde i natt

Arkivfoto: Gabriella Demczuk / The New York Times via AP / NTB
Arkivfoto: Gabriella Demczuk / The New York Times via AP / NTB Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 22. oktober.

Iran og Russland beskyldt for valginnblanding

Russland og Iran har begge hentet inn informasjon om amerikanske velgere med mål om å påvirke valget, ifølge USAs øverste etterretningssjef John Ratcliffe.

Ratcliffe sier Iran spesifikt har sendt falske eposter til amerikanere for å «true velgere, skape sosial uro og sverte president Trump» foran valget 3. november.

Obama kalte Trump useriøs

Tidligere president Barack Obama sier Donald Trump er ute av stand til å ta presidentjobben på alvor.

– Dette er ikke noe realityshow. Dette er virkeligheten, sa Obama da møtte velgere i Philadelphia i vippestaten Pennsylvania. Han advarte videre velgerne om å slå seg til ro med gode meningsmålinger for Joe Biden.

Valget i Bolivia legitimt

Internasjonale valgobservatører sier valget i Bolivia var åpent og fritt og at sosialistpartiets kandidat Luis Arces påtroppende regjering er legitim.

Opptellingen etter søndagens valg er ikke ferdig men viser en klar seier for venstresiden og partiet MAS. Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) sier resultatet var klart og overveldende og også gir solid legitimitet til Bolivias institusjoner og til valgprosessen.

192 nye koronasmittede siste døgn

Det var ved midnatt natt til torsdag registrert 16.963 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 192 meldte tilfeller siste døgn. Det er 23 flere enn dagen før og 32 flere enn til samme tid forrige uke.

Den siste uken er det totalt meldt om 827 nye koronatilfeller i Norge, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Enighet i forhandlingene om oljeserviceavtalen

Industri Energi ble natt til torsdag til enighet med Norsk olje og gass i forhandlingene om oljeserviceavtalen.

Avtalen omfatter drøyt 30 leverandørbedrifter som er medlem i Norsk olje og gass. I tillegg er den gjort gjeldende for ytterligere 30 bedrifter med ansatte både offshore, på land og innenfor dykking. YS-forbundet Safe brøt imidlertid forhandlingene om Brønnserviceavtalen og oppgjøret går til mekling.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden