Misjonssambandet åpner for å kaste ut medlemmer som lever i strid med Guds ord

Kirketukt er noe som er lite praktisert i Norge i dag, kanskje fordi det er svært krevende, sier daglig leder Kåre Johan Lid i Norsk luthersk misjonssamband Norge. Foto: NTB
Kirketukt er noe som er lite praktisert i Norge i dag, kanskje fordi det er svært krevende, sier daglig leder Kåre Johan Lid i Norsk luthersk misjonssamband Norge. Foto: NTB Foto: NTB scanpix

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) har besluttet at medlemmer som «lever i strid med Guds ord» kan fratas medlemskapet.

– Kirketukt er noe som er lite praktisert i Norge i dag, kanskje fordi det er svært krevende. Samtidig er det et bibelsk anliggende, og derfor ønsker vi å holde det fram, sier Kåre Johan Lid, daglig leder i NLM Norge til Vårt Land.

Dersom NLM-medlemmet etter gjentatte oppfordringer fra forsamlingens ledelse ikke lever i overensstemmelse med Bibelen og NLMs grunnregler og retningslinjer, kan personen, som en ytterste konsekvens, miste medlemskapet.

NLM vil ikke si hva som konkret kan føre til at de kaster ut folk.

– Poenget er at det skal ligge en lang og omsorgsfull veiledning hvor det siste som bør vurderes er eksklusjon. Veiledning skjer gjennom forkynnelse, undervisning og samtale. Det avgjørende spørsmålet er jo om vedkommende vil la seg veilede av Bibelen eller ikke, sier Lid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden