FHI vil kartlegge nordmenns holdninger til kommende vaksiner

<p>Folkehelseinstituttet setter i gang en omfattende undersøkelse om folks levevaner og helse. Her er FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB</p>
Folkehelseinstituttet setter i gang en omfattende undersøkelse om folks levevaner og helse. Her er FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

22.000 personer blir onsdag invitert til å delta i Den nasjonale folkehelseundersøkelsen. I undersøkelsen spør FHI blant annet om holdninger til nye vaksiner.

Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet opplyser at FHI i undersøkelsen, som har som mål å få landsrepresentative data om helse og levevaner, også vil spørre om coronasituasjonen.

– Vi ønsker særlig å kartlegge innbyggernes holdninger til kommende vaksiner og rådene som gis nå under coronapandemien, fordi det er viktig for oss i planleggingen videre, forteller hun i en pressemelding.

I undersøkelsen blir rundt 2.000 voksne personer fra alle landets elleve fylker invitert. Det er første gang FHI inviterer et landsrepresentativt utvalg voksne til å delta digitalt i en generell spørreundersøkelse om helse og levevaner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden