Færre boligbranner i år

Forsikringsselskapet Gjensidige har betalt ut 20 prosent mindre i erstatninger etter boligbranner de tre første kvartalene i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Forsikringsselskapet Gjensidige har betalt ut 20 prosent mindre i erstatninger etter boligbranner de tre første kvartalene i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB scanpix

Tall fra forsikringsselskapet Gjensidige viser at de har utbetalt 278 millioner kroner i brannerstatninger så langt i år. Det er 20 prosent mindre enn i fjor.

– Forklaringen er i hovedsak mindre lyn og færre branner der boliger blir totalskadd. Det er positivt før vi nå går inn i den verste branntiden på året, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Rysstad sier han er spent på hvordan avlyste julebord og mer hjemmetid vil slå ut i år.

– Potensielt vil faren øke når vi er mye hjemme i stedet for å gå ut. Derfor blir det ekstra viktig å tenke på levende lys, bruken av elektriske artikler, hvordan elanlegget er, og hva man skal gjøre hvis det begynner å brenne, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden