Vedum og Sp sier nei til fjerning av enkepensjon

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener at det at færre mottar etterlattepensjon ikke er noe argument for å fjerne ordningen. – Det blir også stadig billigere for storsamfunnet, påpeker han. Foto: Terje Pedersen / NTB
Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener at det at færre mottar etterlattepensjon ikke er noe argument for å fjerne ordningen. – Det blir også stadig billigere for storsamfunnet, påpeker han. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har konkludert: Senterpartiet vil ikke gå med på å fjerne pensjonen til enker og enkemenn, slik regjeringen foreslår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå håper Vedum å få med seg Frp-leder Siv Jensen og Ap-leder Jonas Gahr Støre, skriver Dagbladet.

– 40.000 kroner er mye penger når du er pensjonist. De ekstra pengene gjør kanskje at man kan besøke barnebarn oftere og unne seg litt ekstra. Vi må ikke svikte enkene og enkemennene våre, sier Senterparti-lederen.

Argumentet for å endre etterlattepensjon er blant annet at ordningen er fra en annen tid.

Tror på flertall, selv om Sp er ute

– Etterlatteytelsene er fra en tid da Norge så veldig annerledes ut og de fleste kvinner ikke var i jobb. Nå er antallet som mottar ytelsen, mer enn halvert til 17.000 siden 70-tallet, sa arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen til Dagbladet i september.

Torbjørn Røe Isaksen er i permisjon, og det er Henrik Asheim som skal levere forslaget til Stortinget. Han tror på flertall, selv om Sp er ute.

– Endringene vi foreslår, er – helt oppriktig – godt tilpasset dagens samfunn og er en fullføring av pensjonsreformen som er vedtatt av Stortinget. Så må vi ha god dialog med Stortinget underveis, sier Asheim.