To alvorlig skadd i trafikkulykke i Luster

<p>En buss og en personbil kolliderte ved Hafslo i Luster tirsdag formiddag. To personer er alvorlig skadd. Foto: Christian Blom / NTB</p>
En buss og en personbil kolliderte ved Hafslo i Luster tirsdag formiddag. To personer er alvorlig skadd. Foto: Christian Blom / NTB

En buss og en personbil kolliderte ved Hafslo i Luster tirsdag formiddag. To personer er alvorlig skadd, ifølge politiet.

Politiet har meldt om et kaotisk skadested. I tillegg til to alvorlig skadde, har flere av de ti busspassasjerene fått mindre skader.

Totalt tolv personer var involvert i ulykken, bekrefter Vest politidistrikt. Det var tirsdag formiddag snøføre på ulykkesstedet.

Nødetatene er på stedet der ulykken skjedde, og politiet opplyser at de jobber med å skaffe oversikt over skadeomfang. Politiet gjør også undersøkelser på stedet, og Statens vegvesens ulykkesgruppe er på vei.

Kommunikasjonsdirektør Marianne Frønsdal i Tide bekrefter overfor Bergens Tidende at det er en av deres busser som var involvert i ulykken. Hun opplyser at selskapet har satt krisestab og jobber med å få oversikt over hendelsen.

– Bussen var i rute fra Fortun på vei mot Sogndal, og det var passasjerer om bord. Vårt fokus nå er å håndtere hendelsen og følge opp alle de involverte parter. Sjåføren fremstår som fysisk uskadd, og får nødvendig kriseoppfølging, sier kommunikasjonsdirektøren til avisa.

Fylkesvei 55 Stupshøltunnelen mellom Sogndal og Hafslo er stengt inntil videre, og det pågår manuell dirigering på stedet.

Nødetatene fikk melding om ulykken klokka 9.45.

Personvernpolicy