Dette skjedde i natt

Foto: Patrick Semansky / AP / NTB
Foto: Patrick Semansky / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 20. oktober.

Nye debattregler for Trump og Biden

Debattkommisjonen i USA har innført nye regler som gjør at lyden kuttes i mikrofonene til Donald Trump og Joe Biden i siste debatt før valget 3. november.

De nye reglene skal gi to minutter uavbrutt taletid til hver av kandidatene i starten av hvert av seks segment i den 90 minutter lange debatten natt til fredag.

146 nye koronasmittede registrert siste døgn

Ved midnatt natt til tirsdag var det registrert 16.602 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 146 meldte tilfeller siste døgn. Det er 31 flere enn til samme tid forrige uke.

Den siste uken er det totalt meldt om 810 nye koronatilfeller i Norge, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). Til sammen er nesten 1,5 millioner personer testet for koronavirus i Norge.

Ingen positive koronaprøver på fiskebåt i Tromsø

Hele mannskapet på linebåten Stormhav er koronatestet etter at mange av dem ble syke, men ingen av dem har testet positivt for korona.

Båten kom inn til Tromsø ved 6-tiden mandag morgen etter å ha drevet fiske i Barentshavet. Tolv om bord hadde symptomer. Mandag kveld bekrefter kommunikasjonssjef Pål Jakobsen i Tromsø kommune at 13 av de 14 om bord har testet negativt på covid-19. I den siste prøven, hentet fra en person uten symptomer, var det ikke mulig å konkludere med et sikkert svar, skriver Fiskeribladet.

Over 1 million koronasmittede i Argentina

Argentina har passert 1 million bekreftede tilfeller av koronasmitte og er dermed det andre landet i Sør-Amerika som når det dystre målet.

Helsemyndighetene i Argentina opplyste mandag at 1.002.662 personer var diagnostisert med covid-19, og landet har registrert 26.716 koronarelaterte dødsfall.

Stort jordskjelv utenfor Alaska

Et jordskjelv med 7,5 styrke utenfor øygruppen Aleutene i Alaska utløste mandag et tsunamivarsel, men ingen større bølger eller ødeleggelser, sier myndighetene.

Det ble også registrert minst fire etterskjelv med en styrke på 5 og flere mindre skjelv, opplyser det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden