13 av 14 koronaprøver negative på fiskebåt i Tromsø

Hele mannskapet på linebåten Stormhav er koronatestet etter at mange av dem ble syke, men ingen av dem har testet positivt for korona.

Båten kom inn til Tromsø ved 6-tiden mandag morgen etter å ha drevet fiske i Barentshavet. Tolv om bord hadde symptomer. Mandag kveld bekrefter kommunikasjonssjef Pål Jakobsen i Tromsø kommune at 13 av de 14 om bord har testet negativt på covid-19.

I den siste prøven, hentet fra en person uten symptomer, var det ikke mulig å konkludere med et sikkert svar, skriver Fiskeribladet.

Hammerfest-båten gikk fra Tromsø 23. september i retning Bjørnøya for fiske. I begynnelsen av oktober begynte mannskapet å føle seg syke, og man fryktet korona. Båten valgte derfor å snu, og kom inn til Tromsø havn mandag morgen, der den ble satt i karantene. Helsepersonell, iført verneutstyr, gikk om bord i båten og fikk testet mannskapet.

Tromsø er en av tre norske beredskapshavner og er rustet for å ta imot båter og skip med smitte om bord. Søndag ble Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) og andre relevante instanser informert om linebåtens ankomst av Tromsø kommune.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden