Jazztrompetisten Nils Petter Molvær (60) er coronasyk

<p>Jazztrompetisten, komponisten og produsenten Nils Petter Molvær er syk etter å ha blitt smittet av covid-19: «Tap av smak og lukt. Tinnitus, feber, vanskelig å puste,» skriver Molvær på sosiale medier. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX</p>
Jazztrompetisten, komponisten og produsenten Nils Petter Molvær er syk etter å ha blitt smittet av covid-19: «Tap av smak og lukt. Tinnitus, feber, vanskelig å puste,» skriver Molvær på sosiale medier. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

«Denne sykdommen er virkelig dårlig. Det foregår krig inne i kroppen.»

Slik beskriver den meritterte og respekterte musikeren den akutte situasjonen han har havnet i etter å ha blitt smittet av covid-19.

Molvær la ut meldingen i sosiale medier søndag.

I ukene som kommer skulle han egentlig ha holdt konserter i flere europeiske byer; Gliwice, Warzsawa, Cormon og Milano.

Nå må han i stedet tilbringe de neste dagene uten fysisk kontakt med andre utenfor sin egen bopel.

«Tap av smak og lukt. Tinnitus, feber, vanskelig å puste»

«Jeg testet positivt for Covid 19, og for øyeblikket er jeg i karantene i Oslo,» skriver Molvær på sin egen Facebook-side.

I likhet med andre coronasyke som har meldt om store endringer i allmenntilstanden og nedsatt funksjon av sanseapparatet, sliter den mangeårige Spellemann-vinneren med helsen.

«Tap av smak og lukt. Tinnitus, feber, vanskelig å puste,» skriver Nils Petter Molvær.

1.500 hilsner: «Håper du blir frisk veldig snart!»

Mer enn 1.500 mennesker har hittil respondert på meldingen, og nærmere 500 kommentarer er lagt igjen for å støtte den folkekjære musikeren i kampen mot coronaviruset.

«Leit å lese om helsesituasjonen din! Håper du blir frisk veldig snart, så du kan puste godt for å lage kunsten din på trompet», er en av de mange hilsner.

Selv håper han å være tilbake på scenen i løpet av to-tre uker.

«Hvis det går bra håper jeg at jeg kan være klar til å spille i Roma i begynnelsen av november. Ta vare på dere selv, og hold dere trygge», oppfordrer Molvær sin store bekjentskapskrets.

«Fanger både iskapper og brennende ørkensand»

Nils Petter Molvær er fra Langevåg på Sula i Møre og Romsdal. Han regnes som en pioner i å kombinere jazz og elektronisk musikk, hiphop, rock og popmusikk.

60-åringen har mottatt en rekke priser, blant annet fire Spellemannpriser som soloartist og tre som medlem av bandet Masqualero.

Hans musikalske forbilder er blant andre Don Cherry, Miles Davis, Brian Eno, Billie Holiday, Bill Laswell og Joni Mitchell.

«En trompet som vet å fange både iskappene og den brennende ørkensanden, som kan skildre økende folkemengder like godt som total ensomhet, som mister seg selv, men som alltid finner veien tilbake igjen», heter det på Molværs bookingside.

«Vær forsiktig. Prioriter din egen helse.»

Nå håper både publikum og venner i musikkbransjen på at sykeleiet blir kortvarig.

«Prioriter din egen helse. Jeg har sett så mange kolleger som har hatt denne fryktelige sykdomme, kjempet mot den og prøvd å børste den av. Bare for å fortsatt bli plaget av symptomer og «lang Covid». Så vær forsiktig, pass på deg selv. Vi gleder oss til å se og høre fra deg når du er helt frisk!», skriver en av Molværs mange musikervenner.

Video: WHO: – Disse bør få coronavaksine først

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden