Lørdag kan det bli hotellstreik

Radisson Blu-hotellet i Tromsø er et av stedene det er varslet plassfratredelse dersom partene i meklingen ikke kommer til enighet. Foto: Terje Pedersen / NTB
Radisson Blu-hotellet i Tromsø er et av stedene det er varslet plassfratredelse dersom partene i meklingen ikke kommer til enighet. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fellesforbundet har varslet plassfratredelse for nesten 800 hotellansatte fra lørdag. Frist for å komme til enighet i meklingen er midnatt fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken er det mekling på Riksavtalen, der Fellesforbundet har over 7500 medlemmer innen hoteller, restauranter, kantiner og cateringselskaper.

Frist i meklingen er satt til midnatt fredag, noe som kan bety streik fra lørdag morgen, skriver Fri Fagbevegelse.

Fellesforbundet varslet mandag plassfratredelse for 774 arbeidstakere ved 36 hoteller i Kristiansand, Stavanger, Bergen og Tromsø.

En sentral sak i forhandlingene er den utstrakte bruken av tilkallingsvikarer og ekstrahjelp i bransjen.

– Vi har valgt å gjør begrenset uttak, siden det er en vanskelig situasjon i bransjen. Dersom vi ikke kommer til løsning og det blir konflikt, vil selvfølgelig uttaket bli trappet opp betydelig, sier forhandlingsleder for Fellesforbundet, Clas Delp.