Dette skjer i dag

Foto: Cornelius Poppe / NTB
Foto: Cornelius Poppe / NTB Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, mandag 19. oktober.

Rettssaken etter drap på 24-åring i Oslo i 2018 starter

Makaveli Lindén møter i Oslo tingrett, tiltalt for drapet på Heikki Bjørklund Paltto på i leiligheten hans på Majorstuen i Oslo 15. oktober 2018. Lindén, som er svensk statsborger, ble pågrepet i Frankrike etter ni dager på flukt og har siden sittet fengslet. Paltto ble drept med 45 knivstikk i hodet, halsen og overkroppen. Lindén har erkjent drapet.

Hammerfest sykehus orienterer om smitteutbruddet

Tolv ansatte er smittet og 120 er satt i karantene som følge av smitteutbruddet ved Hammerfest sykehus. Sykehuset karakteriserer situasjonen som «uoversiktlig». Klokken 10 mandag vil sykehusets ledelse orientere om situasjonen. Tallet på ansatte som er satt i karantene som følge av smittesituasjonen, er doblet siden lørdag, opplyste sykehuset søndag kveld.

Siste sesjon i Senatet i USA

Senatet samles til sin siste sesjon før president- og kongressvalget 3. november. I løpet av sesjonen skal justiskomiteen i Senatet blant annet stemme over Amy Coney Barrett over om Barrett blir ny høyesterettsdommer. Det skjer torsdag 22. oktober. Blir Barrett godkjent, vil det konservative flertallet i høyesterett være seks mot tre.

Trump til Arizona

USAs president Donald Trump holder et valgkamparrangement i Arizona. Samme dag åpnes det for forhåndsstemming i Florida, en svært viktig vippestat i det amerikanske presidentvalget. Både Trump og Demokratenes Joe Biden har lagt opp å besøke flere vippestater i innspurten av valgkampen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden