Barneministeren ber om hjelp fra trossamfunn til å finne flere fosterhjem

KrF-leder og barneminister Kjell Ingolf Ropstad sier de er avhengig av fosterhjem som er like mangfoldige som barna de skal ta imot. Foto: Vidar Ruud / NTB
KrF-leder og barneminister Kjell Ingolf Ropstad sier de er avhengig av fosterhjem som er like mangfoldige som barna de skal ta imot. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) sier menigheter og trossamfunn er «perfekte allierte» i jakten på nye fosterfamilier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag bor 11.000 barn i fosterhjem. Før sommeren ventet 259 barn på fosterhjem, og det trengs 1.000 nye fosterfamilier årlig, skriver Vårt Land.

– Nå trenger vi å gi de sårbare ungene trygge hjem. Jeg håper dere i kirken tar utfordringen

Det sa Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til Kirkemøtet tidligere denne måneden. Han tror menigheter og trossamfunn har meget gode forutsetninger for å rekruttere nye fosterfamilier.

– Tros- og livssynssamfunnene treffer store grupper mennesker. Med deres samfunnsengasjement tror jeg at de er perfekte allierte i denne dugnaden, sier Ropstad til Vårt Land.

Han mener tro er et viktig hensyn i jakten på fosterfamilier som kan speile befolkningen

– Vi er avhengig av fosterhjem som er like mangfoldige som barna de skal ta imot. Derfor er det så viktig å rekruttere fra ulike steder, fremholder barneministeren.