Stjerneblogger isolert på Hammerfest sykehus med sin fødeklare samboer

Hammerfest sykehus, der tolv ansatte er coronasmittet og 60 ansatte er satt i karantene i forbindelse med et smitteutbrudd.
Hammerfest sykehus, der tolv ansatte er coronasmittet og 60 ansatte er satt i karantene i forbindelse med et smitteutbrudd. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Asbjørn Sandøy, som driver en av landes mest leste blogger «Kokkejævel», er isolert på coronarammede Hammerfest sykehus med sin fødeklare kjæreste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

43-åringen og samboeren Christine Pedersen (33) befinner seg på et rom på 4 ganger 4 meter, hvor de nå har vært isolert i fire dager i påvente av fødselen.

– De ansatte kommer inn med mat ikledd fullt verneutstyr, og når de lukker døren etter seg, så blir det bombestille her inne. Det er et skikkelig fengsel, sier Sandøy til VG.

På grunn av pandemien har fedre nå anligvis kun fått lov til å være til stede på sykehusrommet under fødselen, men ikke før og etter. Sandøy er imidlertid skrevet inn som vanlig pasient og får dermed være sammen med samboeren.

Bloggeren hadde ikke pakket med seg nok rene klær til sykehuset og vasker derfor undertøyet i vasken på det lille rommet, men forsikrer at paret etter forholdene har det bra.

Totalt tolv ansatte ved Hammerfest sykehus har de siste dagene fått påvist covid-19.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 60 ansatte er satt i karantene, og alle planlagte behandlinger og operasjoner er utsatt. Folk som trenger øyeblikkelig hjelp, vil få det, opplyser sykehuset. Kreftbehandlingen ved sykehuset blir ikke berørt. Sykehuset har fått bistand fra andre klinikker og sykehus i Nord-Norge for å sikre drift og bemanning.

Finnmarkssykehuset har invitert til en digital pressekonferanse klokken 18.30 søndag kveld om utviklingen i situasjonen ved Hammerfest sykehus.