Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen valgt til ny leder av Foreningen Norden

Høyre-politiker Tone Wilhelmsen Trøen har vært stortingspresident siden mars 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB
Høyre-politiker Tone Wilhelmsen Trøen har vært stortingspresident siden mars 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB scanpix

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H) skal lede Foreningen Norden i to år fremover. Hun erstatter Rune Mørck Wergeland.

Foreningen Norden er en partipolitisk uavhengig medlemsforening som arbeider for å styrke og utvikle et folkelig nordisk samarbeid for alle som bor i Norden.

– Jeg har en dyp respekt for medlemsorganisasjonen og det lokale engasjementet, sier Trøen i en pressemelding og trekker fram språket som sin fanesak.

– Språksaken er bunnplanke for meg. I språket ligger den felles nordiske forståelsen. Det finnes enorm verdi i at en region som samlet er rundt 28 millioner mennesker har potensialet til å forstå hverandre. Det betyr at vi kan dele erfaringer fra våre hverdager, vår kultur. Dette ser jeg som Nordens største fortrinn, sier hun.

Med i styret er også stortingspolitikerne Jon Gunnes (V) og Freddy André Øvstegård (SV). De øvrige styremedlemmene er Rune Meier, Siw Fjelstad, Solveig Rollefsen og nestleder Sif Vik.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden