Nasjonal sikkerhetsmyndighet bistår Schibsted

Schibsted ble fredag utsatt for et større dataangrep.
Schibsted ble fredag utsatt for et større dataangrep. Foto: Berit Roald / NTB

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er i dialog med Schibsted og tilbyr analysetjenester for å se nærmere på skadene etter datainnbruddet fredag.

Mediekonsernet har imidlertid ikke behov for akutt assistanse fra NSM, skriver E24.

– I går kveld etablerte vi dialog med NSM og vil gjerne samarbeide fremover der det er relevant, men det akutte angrepet i denne saken anser vi som avsluttet, sier personverndirektør Ingvild Næss i Schibsted.

Pressevakt Mona Strøm Arnøy i NSM forteller E24 at det hovedsakelig dreier seg om analysetjenester for å se hva slags skade det er snakk om, kunnskap som kan brukes videre når man oppdager lignende hendelser andre steder.

Schibsted opererer fremdeles med at 22.000 brukerkontoer er rammet, selv om de digitale innbruddstyvene prøvde seg på til sammen 150.000. Alle de 22.000 berørte er varslet, og man har ikke fått informasjon om at kontoer er blitt misbrukt på noen måte, fortalte Schibsted fredag kveld.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden