Dette skjer i dag

Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, lørdag 16. oktober.

Landsmøte i Fremskrittspartiet

Fremskrittspartiet avholder sitt landsmøte på Gardermoen. Partileder Siv Jensen holder sin tale klokken 11 og møtet avsluttes klokken 19.30.

Blant de viktige kampsakene på landsmøtet er formuesskatten. Ungdomsorganisasjonen FpU krever at formuesskatten må fjernes helt i høstens budsjettforhandlinger, men møter motstand fra moderpartiet.

Strenge smittetiltak innføres i Europa

Det innføres nattlig portforbud i Paris og åtte andre store byer i Frankrike fra midnatt idet landet erklærer ny nasjonal helsekrise på grunn av koronapandemien.

Samtidig trer begrensninger på husbesøk og andre strenge smittevernregler i kraft i London og sju andre områder i England, mens Polen innfører en delvis nedstenging av landet.

Korona-pressekonferanse i Hammerfest

Hammerfest holder pressekonferanse med ordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap) og orienterer om smittesituasjonen i kommunen.

Flere steder er blitt stengt etter utbruddet, som stammer fra sykehuset i Hammerfest. Fredag kveld var ti ansatte ved sykehuset bekreftet smittet.

Bok om PSTs livvakter

En ny bok om PSTs livvakter der de åpner opp om jobben de gjør for å beskytte norske politikere, lanseres lørdag.

Boken «Livvakt – på innsiden av PST» er skrevet av NRK-journalist Simon Frammarsvik Solheim. Både livvaktene og politikerne de beskytter forteller sine historier.

Eliteserien er tilbake

Eliteseriefotballen sparkes i gang igjen etter landslagspausen.

Mjøndalen tar imot Brann klokken 18, mens hovedkampen spilles i Molde klokken 20.30. Da kommer Bodø/Glimt på besøk til Molde, ett av lagene som kjemper om medaljene bak den suverene serielederen fra nord.

Kvinnemarsj mot Trumps høyesterettsplaner

Massemønstringen Women's March har varslet demonstrasjoner en rekke steder i USA for å protestere mot president Trumps haste-forsøk på å få fylt den ledige plassen i landets høyesterett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden