Øygarden kommune frifunnet i lagmannsretten i barnevernssak

Gulating lagmannsrett i Bergen mener barnevernstjenesten i Øygarden kommune ikke kan bebreides for å ha grepet for sent inn for å hindre omsorgssvikt i saken til en kvinne som nå er i 30-årene.
Gulating lagmannsrett i Bergen mener barnevernstjenesten i Øygarden kommune ikke kan bebreides for å ha grepet for sent inn for å hindre omsorgssvikt i saken til en kvinne som nå er i 30-årene. Foto: Marit Hommedal / NTB

Tingretten dømte Øygarden kommune til å betale en kvinne millionerstatning etter svikt i barnevernet. Nå har Gulating lagmannsrett frifunnet kommunen.

Bergen tingrett mente Øygarden kommune sviktet grovt og dømte kommunen til å betale en kvinne i 30-årene erstatning på 1,3 millioner kroner.

Gulating lagmannsrett har i en fersk dom enstemmig frifunnet Øygarden kommune, skriver Bergens Tidende.

«Det er ikke sannsynliggjort at barnevernstjenesten kan bebreides for å ha grepet for sent inn mot omsorgssvikten», skriver lagmannsretten i dommen.

De første bekymringsmeldingene til daværende Fjell kommune kom allerede da kvinnen, som nå er i 30-årene, var bare ett år gammel. Da kvinnen var seks år, ble hun og søsknene akuttfjernet fra moren.

Kvinnens advokat, Christian Thrane Asserson, sier til BT at han og hans klient er skuffet over resultatet i Gulating lagmannsrett. Han skal gjennomgå dommen med sin klient i neste uke og vurdere hvordan de vil forholde seg til den.

Ingen av partene tilkjennes sakskostnader.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden