Panterekord under koronakrisen

Fra januar til september ble det pantet nær 930 millioner flasker og bokser – noe som er rekordhøye tall.
Foto: Vidar Ruud / NTB
Fra januar til september ble det pantet nær 930 millioner flasker og bokser – noe som er rekordhøye tall. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aldri før har nordmenn pantet så mye som under koronakrisen, viser ferske tall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra årsskiftet og fram til september i år ble det pantet i underkant av 930 millioner flasker og bokser. Det viser tall P4-nyhetene har fått fra Infinitum.

På samme tidsrom i fjor var det pantet over 812 millioner flasker og bokser – noe som betyr en økning på over 116 millioner.

– Dette er en rekord, sier Kjell Olav Maldum, administrerende direktør i Infinitum, som eier og drifter panteordningen, til P4.

Ifølge tall fra september i år blir rekordhøye 92 prosent pantet, en økning på over to prosentpoeng fra januar. Maldum sier han ikke hadde forventet en slik økning da landet i mars stengte ned, men tror at endringen i hverdagen til folk under koronakrisen kan ha påvirket tallene.

– Nå sitter folk som regel hjemme med en mindre gruppe folk, og da går man nok lettere fra å tømme boksen til å putte den i posen – sammenlignet med en normalsituasjon, der man er noe mer på farten, og ender med å kaste boksene i parken eller på bensinstasjonen, sier han.