Bertheussen-saken: Sikkerhetsopplegget ved boligen satt opp i hui og hast

Espen Nilsen fra sikkerhetsselskapet Stanley vitnet i rettssaken mot Laila Anita Bertheussen i Oslo tingrett torsdag.
Espen Nilsen fra sikkerhetsselskapet Stanley vitnet i rettssaken mot Laila Anita Bertheussen i Oslo tingrett torsdag. Foto: Ole Berg-rusten / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ansatt i sikkerhetsselskapet som hadde ansvaret for sikkerhetsinstallasjoner i boligen, forklarte seg i rettssaken mot Laila Anita Bertheussen torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg varsler Oslo politidistrikt når det er avvik i sikkerhetstiltakene. De sier at det ikke er så viktig så lenge VIP-en ikke er hjemme, forklarte Espen Nilsen i Stanley Security.

VIP-en i dette tilfellet er daværende justisminister Tor Mikkel Wara og perioden det er snakk om her, er uka før det brant i samboerparets bil natt til søndag 10. mars i fjor.

Nilsen beskrev sikkerhetssystemet på eiendommen som en kjempeinstallasjon og «et hui og hast-oppdrag» der firmaet satte opp det de hadde for å tilfredsstille politiet.

I og med at Wara var bortreist den angjeldende uka, var det altså ikke så viktig å få opp sikkerhetssystemet. Bare ett overvåkingskamera virket gjennom helgen.

Nilsen sa det hadde vært en veldig god tone med Bertheussen de månedene han hadde kontaktet med henne, men at han også fikk inntrykk av at hun begynte å få nok av at de stadig var i huset i Vækerøveien.

Samtidig understreket han at det var viktig å inkludere Bertheussen, siden hun var hovedbruker og skulle ha kontrollen over overvåkingskameraer og alarmer.