Politihøgskolen utformet regler for instruktører i 2018

Rektor ved Politihøgskolen Nina Skarpenes svarer etter forskningsresultatene som har avdekket kritikkverdige forhold ved utdanningen.
Rektor ved Politihøgskolen Nina Skarpenes svarer etter forskningsresultatene som har avdekket kritikkverdige forhold ved utdanningen. Foto: Ole Berg-rusten / NTB

Rektor Nina Skarpenes sier at Politihøgskolen allerede i 2018 tok grep for at det ikke skulle oppstå upassende relasjoner mellom instruktører og studenter.

Skarpenes svarer I kjølvannet av studien som politidirektør Benedicte Bjørnland tok opp onsdag, hvor fikk hun høre om misbruk av posisjon for å oppnå seksuelle handlinger i bytte mot gunstige vakter eller gode referanser på politihøgskolene.

– Politihøgskolen stiller seg bak politidirektørens tydelige utspill om nulltoleranse mot seksuell trakassering. Dette inkluderer også uønskede hendelser mellom instruktører og politistudenter ved gjennomføring av leiropphold, sier rektoren i en pressemelding torsdag.

Hun beskriver at skolen, etter tips fra studenter, allerede i 2018 innførte flere tiltak for at det ikke skulle finne sted upassende relasjoner, blant annet ved tydeliggjøring av roller og ansvar. Det ble innført restriksjoner på sammenkomster og fester.

– Ved enkelte tilfeller har instruktører fått beskjed om at vi ikke ønsker vedkommende tilbake i vårt arbeid, skriver Skarpenes videre.

Hun skriver at skolen ikke vil nøle med å ta tak i ting og reise personalsaker dersom det skulle vise seg å være grunnlag for det. Skarpenes roser imidlertid instruktørene og skriver at saken er belastende.

– Det kan være at noen få har ødelagt for de mange, når det gjelder opptreden og inntrykk, skriver rektoren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden