Mæland lanserer øvingsopplegg mot digitale trusler

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) lanserte onsdag et øvingsopplegg for bedrifter mot digitale trusler. Foto: Jil Yngland / NTB
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) lanserte onsdag et øvingsopplegg for bedrifter mot digitale trusler. Foto: Jil Yngland / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et omfattende og gratis øvingsopplegg skal gjøre norske virksomheter, foreninger og lag bedre rustet for å møte digitale trusler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som står bak øvingspakken.

– Hele nasjonen skal nå øves. Vi trenger et felles løft av sikkerheten i kjølvannet av lyndigitaliseringen som coronaepidemien har gitt oss. Det er ikke nok å digitalisere, det må gjøres på en god og sikker måte, sier Mæland.

I løpet av måneden får mer enn 220.000 nordmenn tilsendt de åtte elæringsmodulene som opplæringspakken utgjør.

Scenarioene i øvingspakken er utarbeidet i et bredt samarbeid mellom DSB, NorSIS, Digitaliseringsdirektoratet, NSM og NTNU.

Mæland lanserer øvingspakken dagen etter at Utenriksdepartementet pekte på Russland som den ansvarlige for IT-angrepet mot Stortinget i sommer.