35 coronatilfeller tilknyttet ett utested i Bergen

35 personer i Bergen som har fått påvist coronasmitte, var innom det samme utestedet samme dag. Illustrasjonsfoto: Marianne Løvland / NTB
35 personer i Bergen som har fått påvist coronasmitte, var innom det samme utestedet samme dag. Illustrasjonsfoto: Marianne Løvland / NTB Foto: Marianne Løvland / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele 35 coronatilfeller i Bergen kan knyttes til en kveld på ett utested.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en oppdatering tirsdag skriver Bergen kommune at mange av de smittede i byen i helgen har tilknytning til utesteder og private arrangementer, og at det ved ett utested er tilknyttet ikke mindre enn 35 smittetilfeller fra den samme kvelden.

– Dette viser hvor viktig det er å fortsatt holde avstand, ha god håndhygiene og bli hjemme om man er syk eller har symptomer på luftveisinfeksjon, sier smittevernoverlege Karina Koller Løland i en pressemelding.

Overfor NRK utdyper smittevernoverlegen at det på utestedet den aktuelle dagen var et festfølge som tidligere hadde vært på bursdagsfest i byen.

Bergen kommune jobber nå med å finne ut hvordan så mange personer kunne bli smittet samme kveld. De har varslet alle som har vært på det aktuelle utestedet.

Tirsdag er det bekreftet 20 nye smittetilfeller i Bergen. Alle har kjent smittevei, og det store flertallet er nærkontakter av tidligere smittede fra fest eller utested, opplyser kommunen.

De smittede som ble registrert tirsdag, er i alderen 19–74 år.

Én av dem som er registrert smittet tirsdag, er importsmitte fra utlandet.