Kraftig økning i antallet coronasmittede pasienter på norske sykehus

Helse sør-øst har klart flest coronapasienter, med 25.
Helse sør-øst har klart flest coronapasienter, med 25. Foto: Geir Olsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

31 pasienter med påvist coronavirus var mandag innlagt på norske sykehus. Det er en økning på åtte pasienter fra før helgen, og det høyeste tallet siden juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge oversikten til Helsedirektoratet har det ikke vært flere coronapasienter siden 2. juni på norske sykehus. Da var det 32 innlagte coronapasienter.

I tiden etter falt tallet på innlagte ned til et bunnpunkt på tre coronapasienter i slutten av juli. Siden den gang har det blitt flere coronapasienter igjen.

Blant de innlagte mandag får én av pasientene respiratorbehandling. Det er samme antall som fredag, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Helse sør-øst har klart flest coronapasienter, med 25. Videre har Helse Midt-Norge tre, mens Helse nord har to og Helse vest har én.

Det var ved midnatt natt til mandag registrert 15.523 coronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 58 meldte tilfeller siste døgn.

Det er noe lavere enn dagen før, da det ble registrert 78 nye tilfeller, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).