Baneheia-dømte Viggo Kristiansens begjæring om gjenopptakelse behandles

Det var 19. mai 2000 at Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen ble funnet drept i Baneheia i Kristiansand.
Det var 19. mai 2000 at Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen ble funnet drept i Baneheia i Kristiansand. Foto: Lise Åserud / NTB

Gjenopptakelseskommisjonen for straffesaker møtes tirsdag for å fortsette behandlingen av Baneheia-dømte Viggo Kristiansens sjette begjæring om gjenopptakelse.

Det er satt av tre dager til behandlingen, skriver VG.

Kristiansen og kameraten Jan Helge Andersen ble i 2001 dømt for å ha voldtatt og drept Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia i Kristiansand.

Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring, mens Andersen ble dømt til 19 års fengsel. Sistnevnte ble løslatt i januar 2016.

Andersens DNA ble funnet på åstedet, men det finnes ingen fellende bevis mot Kristiansen. Han ble funnet skyldig på grunn av det samlede bevisbildet i saken.

Kommisjonen skal avgjøre om det er nye omstendigheter i saken som kan forandre på dommen som ble avsagt i Agder lagmannsrett i 2002.

Professor Morten Holmboe ved Politihøgskolen sier til VG at hovedregelen når en straffesak er besluttet gjenåpnet, er at den sendes til Høyesteretts ankeutvalg som skal peke ut en tilgrensende lagmannsrett.

Kommisjonens leder Siv Hallgren sier at det er opp til påtalemyndigheten å avgjøre hva de vil gjøre om saken gjenåpnes.

– Trolig vil hele saken rett og slett gå på ny. Det blir en helt ny prøving i retten med full bevisføring, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden