To menn lurt av politiet i kokain-sak – dømt til flere års fengsel

De to mennene tok seg inn på konteinerområdet ved Sjursøya i Oslo havn natt til torsdag 12. september i fjor. Der hentet de det de trodde var 50 kilo kokain. Nå er de dømt til lange fengselsstraffer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
De to mennene tok seg inn på konteinerområdet ved Sjursøya i Oslo havn natt til torsdag 12. september i fjor. Der hentet de det de trodde var 50 kilo kokain. Nå er de dømt til lange fengselsstraffer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB scanpix

To menn er dømt til fengsel etter at de hentet ut det de trodde var 50 kilo kokain fra en konteiner i Oslo havn. Politiet hadde byttet ut stoffet med potetmel.

Hendelsen skjedde natt til 12. september i fjor, skriver Nettavisen.

Kokainen kom i en banankonteiner fra Ecuador, via Tyskland. Tysk politi oppdaget kokainen, erstattet stoffet med potetmel og sendte konteineren videre til Oslo.

Der ventet norske politispanere for å se hvem som ville komme for å hente stoffet.

De to mennene, som er albanske statsborgere bosatt i Hellas, dukket opp på Sjursøya i Oslo midt på natten, hentet pakkene med seg i bager og syklet av gårde.

Kort tid senere ble de pågrepet av politiet ved Tøyen torg. De ble nylig dømt til henholdsvis seks og et halvt og fem og et halvt års fengsel.

Begge tilsto og fikk derfor strafferabatt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden