Høie: Ikke enig med Trump i at man ikke skal være redd for covid-19

Helse- og omsorgsminister Bent Høie mener det er grunn til å være bekymret for covid-19, men gir Donald Trump støtte i at man samtidig kan ha håp om at det skal gå bra. Foto: Terje Pedersen / NTB
Helse- og omsorgsminister Bent Høie mener det er grunn til å være bekymret for covid-19, men gir Donald Trump støtte i at man samtidig kan ha håp om at det skal gå bra. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helseminister Bent Høie (H) sier seg uenig i president Donald Trumps uttalelse om at man ikke behøver å frykte coronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På en pressekonferanse tirsdag understreket Høie at vi alle må forholde oss til at vi har å gjøre med et virus som er veldig smittsomt og som kan ha svært alvorlige konsekvenser for mange mennesker.

– Jeg er ikke enig i at man ikke skal være redd for covid-19. Jeg er bekymret for covid-19 hver eneste dag og hver eneste time, jeg, sa Høie da han ble bedt om å kommentere uttalelsene fra den amerikanske presidenten.

– Men jeg er enig i at vi ikke trenger å tenke på det hver eneste dag og hver eneste time. Vi må ha noen lommer i livet der vi skal tenke på andre ting, sa han.

Høie ga også Trump støtte i at man kan ha håp om at det kommer til å gå bra til slutt, men påpekte at det fortsatt er avgjørende å overholde smitteverntiltakene i den fasen vi nå er inne i.

Helsedirektør Bjørn Guldvog var noe mer kritisk til uttalelsene.

– Det går an å være enig med Trump i et litt positivt syn på hva som kan skje, samtidig som vi må ha en aktsomhet overfor dette viruset som jeg synes hans uttalelse bagatelliserer, sa Guldvog.