Rådmann i Brønnøy sparkes etter flere varslingssaker

Brønnøy kommunestyre har vedtatt å avslutte rådmann Helge Thorsens arbeidsforhold så snart som mulig.

I vår ble det rettet fire varslersaker mot rådmannen, skriver Brønnøysunds Avis.

En granskningsrapport fra rådmannen i Alstahaug og to advokater fra KS ble lagt fram i kommunestyret i juni, og det ble opprettet et arbeidsgiverutvalg som skulle følge opp konklusjonene i rapporten. Utvalget orienterte kommunestyret i nordlandskommunen bak lukkede dører onsdag.

Etter orienteringen ble det vedtatt enstemmig at kommunestyret ikke lenger har tillit til rådmannen, og at Arbeidsgiverutvalget skal avslutte arbeidsforholdet til Thorsen så snart som mulig, om nødvendig ved oppsigelse.

Rapporten om varslingssakene retter kritikk mot rådmannen, som ifølge KS-advokatene har handlet uklokt. I ett tilfelle kommer de til at ett av varslene innebærer et såkalt kritikkverdig forhold. De er også usikre på om rådmannen vil klare å bygge opp nødvendig tillit. Samtidig avviser rapporten flere av varslene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden