Dette skjer i dag

Foto: Olivier Matthys / AP / NTB
Foto: Olivier Matthys / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 1. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere land lemper på koronarestriksjoner

Flere land har varslet lemping på koronarestriksjoner fra i dag. Sverige opphever forbudet mot besøk på sykehjem, Sveits opphever forbudet mot forsamlinger på flere enn 1.000 personer, Belgia opphever påbudet om bruk av munnbind, og Sør-Afrika, Zimbabwe og Peru åpner for internasjonale flygninger.

Rosa Sløyfe-aksjonen 2020 starter

Inntektene fra årets Rosa sløyfe-aksjon, som starter i dag, går til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling. Dorthe Skappel og døtrene Maria og Marthe har designet årets pin, mens årets arrangementer i stor grad vil bli virtuelle, på grunn av koronasituasjonen.

Trøbbel i øst dominerer EU-toppmøte

Sanksjoner mot Hviterussland og det anstrengte forholdet til Tyrkia blir hovedtemaer når EU vier en hel toppmøtedag til utenrikspolitikk.

Tyrkisk lov om regulering av sosiale medier trer i kraft

En omstridt lov som gir myndighetene økt kontroll over sosiale medier, iverksettes i Tyrkia. Loven ble vedtatt av nasjonalforsamlingen i sommer, men er kraftig kritisert av menneskerettsaktivister.

RBK møter PSV Eindhoven

Rosenborg tar imot nederlandske PSV Eindhoven hjemme på Lerkendal stadion i fjerde kvalifiseringsrunde til europaligaen i fotball. Markus Henriksen er tilbake i RBK-drakten etter å ha vært kontraktsløs siden han ble fristilt fra engelske Hull.