Dette skjer i dag

Foto: Olivier Matthys / AP / NTB
Foto: Olivier Matthys / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 1. oktober.

Flere land lemper på koronarestriksjoner

Flere land har varslet lemping på koronarestriksjoner fra i dag. Sverige opphever forbudet mot besøk på sykehjem, Sveits opphever forbudet mot forsamlinger på flere enn 1.000 personer, Belgia opphever påbudet om bruk av munnbind, og Sør-Afrika, Zimbabwe og Peru åpner for internasjonale flygninger.

Rosa Sløyfe-aksjonen 2020 starter

Inntektene fra årets Rosa sløyfe-aksjon, som starter i dag, går til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling. Dorthe Skappel og døtrene Maria og Marthe har designet årets pin, mens årets arrangementer i stor grad vil bli virtuelle, på grunn av koronasituasjonen.

Trøbbel i øst dominerer EU-toppmøte

Sanksjoner mot Hviterussland og det anstrengte forholdet til Tyrkia blir hovedtemaer når EU vier en hel toppmøtedag til utenrikspolitikk.

Tyrkisk lov om regulering av sosiale medier trer i kraft

En omstridt lov som gir myndighetene økt kontroll over sosiale medier, iverksettes i Tyrkia. Loven ble vedtatt av nasjonalforsamlingen i sommer, men er kraftig kritisert av menneskerettsaktivister.

RBK møter PSV Eindhoven

Rosenborg tar imot nederlandske PSV Eindhoven hjemme på Lerkendal stadion i fjerde kvalifiseringsrunde til europaligaen i fotball. Markus Henriksen er tilbake i RBK-drakten etter å ha vært kontraktsløs siden han ble fristilt fra engelske Hull.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden