Flere kommuner rundt Oslo strammer inn på coronatiltakene

<p>Flere kommuner rundt Oslo vedtak onsdag å innføre påbud om bruk av munnbind i kollektivtrafikken etter at Oslo kommune gjorde dette tirsdag. Foto: Jil Yngland / NTB</p><p></p><p></p>
Flere kommuner rundt Oslo vedtak onsdag å innføre påbud om bruk av munnbind i kollektivtrafikken etter at Oslo kommune gjorde dette tirsdag. Foto: Jil Yngland / NTB

Både Lørenskog og Ullensaker kommune har i formannskapsmøter onsdag innført strengere coronatiltak etter samme lest som Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge kommunene har innført påbud om å bruke munnbind på kollektivtransport hvis det ikke er mulig å holde én meters grense, samt forbud mot å arrangere eller delta på private sammenkomster med flere enn ti personer til stede, påby registrering av gjester på skjenkesteder og forbud mot offentlige innendørs arrangementer med mer enn 50 personer til stede hvis det ikke er seteplassering.

Ullensaker har i tillegg – som Oslo – vedtatt at personale i hjemmetjenesten nå skal benytte munnbind ved besøk, noe Lørenskog ikke har fattet vedtak om.

På Nesodden satt formannskapet fortsatt i møte ved 19-tiden, men det foreligger forslag om å innføre påbud om bruk av munnbind i kollektivtransporten og forbud mot innendørs arrangementer med flere enn 50 deltakere.

Alle kommunene har til felles at de har det samme bo- og arbeidsmarkedet som Oslo slik at kommunens innbyggere både jobber og har fritidsaktiviteter i hovedstaden.

Personvernpolicy