Bakke-Jensen vil ikke si hvem som ba ham søke jobb

Frank Bakke-Jensen da han presenterte regjeringens forslag til ny langtidsplan for Forsvaret tidligere i år. Nylig ble det kjent at den nåværende forsvarsministeren har fått jobb som fiskeridirektør. Foto: Heiko Junge / NTB
Frank Bakke-Jensen da han presenterte regjeringens forslag til ny langtidsplan for Forsvaret tidligere i år. Nylig ble det kjent at den nåværende forsvarsministeren har fått jobb som fiskeridirektør. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB scanpix

Frank Bakke-Jensen (H) forteller at han ble oppfordret til å søke jobben som fiskeridirektør, men nekter å si hvem som spurte ham om det først.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til Klassekampen sier den nåværende forsvarsministeren at det var rekrutteringsbyrået Amrop Delphi som tok den formelle kontakten – og at «det er ikke så nøye» hvem som tok kontakt.

På direkte spørsmål om det var andre som kontaktet ham før rekrutteringsbyrået, svarer han slik:

– Jeg vil ikke si hvem som spurte først. Det var byrået som tok den formelle kontakten.

Avklarte med statsministeren

Bakke-Jensen opplyser at han – da forespørselen kom – avklarte med statsminister Erna Solberg (H) at det var i orden at han søkte.

– Fiskeriministeren ble varslet da jeg søkte, og da tok han sine vurderinger og erklærte seg inhabil i saken, forteller Frank Bakke-Jensen.

Bakgrunnen for inhabiliteten til fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) er at han kjenner Bakke-Jensens kone. Overfor Klassekampen avviser Bakke-Jensen avviser på noe tidspunkt å ha hatt direkte kontakt med fiskeriministeren om saken.

Departementet beklager feil

Fiskeribladet skriver at Nærings- og fiskeridepartementet til dem har opplyst at Bakke-Jensen sto på en søkerliste i juni, men at det ikke stemmer. Dette beklager departementet.

– Dette er en tilfeldig feil, som vi beklager, sier kommunikasjonsrådgiver Lisa Nordøen.

– Frank Bakke-Jensen var imidlertid unntatt offentlighet på den offentlige søkerlisten, sammen med en søker til, så hans navn ville uansett ikke blitt kjent ved at noen ba om innsyn i listen på dette tidspunktet, legger hun til.

Søkte etter utvidet frist

Fristen for å søke jobben som fiskeridirektør gikk opprinnelig ut 10. mai i år, men ble forlenget til 2. juni.

Til Klassekampen forteller Frank Bakke-Jensen at han i begynnelsen av juni ble spurt om han ble spurt om han kunne være interessert. Han søkte jobben 17. juni.

21. september ble det klart at Bakke-Jensen får jobben. Han er imidlertid innvalgt på Stortinget og kan ikke begynne før perioden er over om litt under ett år.

Personvernpolicy