Smitten stiger igjen i Oslo – 44 nye smittede registrert siste døgn

Det er registrert 44 nye smittetilfeller i Oslo det siste døgnet.
Det er registrert 44 nye smittetilfeller i Oslo det siste døgnet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av det siste døgnet er det registrert 44 coronasmittede personer i Oslo. Dermed stiger tallene igjen i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall smittede i hovedstaden er 619 de siste fjorten dagene, ifølge statistikk fra helseetaten i Oslo kommune.

Det er fortsatt flest menn som er rapportert smittet, og aldersgruppen 20–29 år har absolutt flest tilfeller registrerte smittede med 228 tilfeller.

Det er bydelene St. Hanshaugen og Stovner som har flest smittede, med henholdsvis 143,8 og 147,1 smittede per 100.000 innbyggere. Lavest er smittetallet i bydelene Vestre Aker og Ullern, med henholdsvis 23,9 og 28,9.

Fra og med tirsdag iverksetter Oslo kommune en rekke nye tiltak, blant annet påbud om munnbind på kollektivtransporten når man ikke kan holde én meters avstand.

Samtidig innføres et forbud mot innendørs arrangementer med flere enn 50 deltakere uten faste sitteplasser. Det pålegges også alle skjenkesteder å ha et system for registrering av gjester for å gjøre smittesporingen mer effektiv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På forhånd hadde helsemyndighetene lagt press på Oslo kommune for å skjerpe inn tiltakene, og helseminister Bent Høie (H) truet med å overstyre kommunen dersom de ikke fulgte opp rådene fra helsemyndighetene.

Mandag kveld hadde Høie et møte med Oslo og de omkringliggende kommunene om tiltaksnivået. Han ba kommunene om å koordinere seg slik at de også kan innføre flere av tiltakene som Oslo.