700 nye millioner til statlig klimafond

Næringsminister Iselin Nybø, her under Venstres landsmøte i helgen, avslørte budsjettlekkasjen om en ny bevilgning til Nysnø mandag.
Næringsminister Iselin Nybø, her under Venstres landsmøte i helgen, avslørte budsjettlekkasjen om en ny bevilgning til Nysnø mandag. Foto: Geir Olsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen vil gi ytterligere 700 millioner kroner til det statlige fondet Nysnø, som investerer i klimateknologi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Næringsminister Iselin Nybø (V) kom med denne budsjettlekkasjen da hun mandag var på besøk hos Nysnø i Stavanger, skriver Dagens Næringsliv.

– Dette betyr at Nysnø kan investere i flere bedrifter som utvikler ny, klimavennlig teknologi slik at vi holder tempoet i det grønne skiftet oppe, sier næringsminister Nybø (V) i en kommentar til NTB.

– Disse pengene vil bli veldig viktige for oss. Det er viktigere enn noen gang, i kjølvannet av coronapandemien, at vi klarer å holde oppe investeringstakten, sier Siri Kalvig, administrerende direktør i Nysnø.

Fra før har fondet fått tilført 1,7 milliarder kroner. Ifølge DN har Nysnø siden oppstarten i 2017 hatt en avkastning på rundt 10 prosent, basert på prising i emisjoner.