Sju smittetilfeller langs ruten til bussen med coronasmittede pensjonister

Så langt er det bekreftet sju smittetilfeller langs ruten til bussen med coronasmittede pensjonister som kjørte gjennom åtte fylker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere en person på bussen har fått påvist coronasmitte lørdag, ifølge Stavanger Aftenblad. Dermed har totalt 36 av 40 personer om bord på bussen testet positivt for covid-19. Ingen er alvorlig syke.

34 pensjonister som var passasjerer og en turguide er smittet, ifølge NRK. Det er ikke kjent hvem den siste smittede er.

Nytt tilfelle langs ruten lørdag

Bussen hadde 14 stopp på ruten gjennom de åtte fylkene Rogaland, Agder, Telemark, Viken, Innlandet, Trøndelag, Møre og Romsdal og Vestland.

Ifølge NRKs kartlegging er det tre smittetilfeller i Dombås og tre i Norheimsund. Lørdag er det også bekreftet en coronasmittet i Røros som knyttes til bussturen.

I tillegg er rundt 80 personer satt i karantene langs bussruten.

– Det virker som smitten har kommet inn og blitt større og større inni bussen på slutten av turen. Så vi tror at risikoen for at busspassasjerene har smittet personer på reiseruten, er størst på Vestlandet og mindre på Østlandet, sier kommuneoverlege Hans Petter Torvik i Sandnes til NRK.

Bergen rammet også

Torsdag ble det kjent at Haukeland universitetssjukehus i Bergen også er rammet etter at en smittet passasjer fra bussen ble innlagt. Ti ansatte og fire pasienter var da i karantene.

Det var den 15. september at bussen la ut på den seks dager lange turen. Reisefølget var innom seks overnattingssteder på turen gjennom Østlandet, Dovre og Vestlandet. Passasjerene kom fra Jæren og var i alderen 67 til 84 år.

Personvernpolicy