Spesialenheten henlegger sak mot politimann som skjøt mot bil på E6

Spesialenheten for politisaker har henlagt saken mot en politimann som avfyrte to skudd mot en varebil på E6 på vei mot Oslo i august i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialenheten mener politimannen handlet i nødverge, og at han ikke hadde andre muligheter enn å avfyre de to skuddene mot varebilen , skriver VG. Saken er dermed henlagt som intet straffbart forhold.

En politipatrulje rykket i august i fjor ut på en melding om mulig svindelforsøk av verktøy av en bedrift på Jessheim. De antatte svindlerne hadde tatt med seg verktøyene og kjørt av sted i varebilen da patruljen kom fram, men sporingsteknologi i verktøyene gjorde at patruljen fant igjen bilen på E6 på vei mot Oslo.

Varebilen kjørte først inn i politibilen, som da sto parkert på en veiskulder. Deretter fulgte en biljakt og enda en påkjørsel hvor varebilen rygget inn i politibilen med stor kraft.

Politimannen har i sin forklaring til Spesialenheten sagt at han aldri tidligere hadde følt en slik frykt for sitt og kollegaens liv som da varebilen så ut til å skulle rygge inn i politibilen en tredje gang. Han avfyrte derfor to skudd mot varebilen.

Verken sjåføren eller passasjeren i varebilen ble skadd, og Spesialenheten mener skuddene var varselskudd som ikke var egnet til å skade.

Sjåføren ble i Follo tingrett i juni dømt for vold mot politiet.

Personvernpolicy