Far dømt for flere voldtekter av datter i barneskolealder

Rettssaken mot mannen gikk i Brønnøy tingrett over tre dager i august i år. Dommen på seks års fengsel var enstemmig. Foto: Carina Johansen / NTB
Rettssaken mot mannen gikk i Brønnøy tingrett over tre dager i august i år. Dommen på seks års fengsel var enstemmig. Foto: Carina Johansen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 30-årene er i Brønnøy tingrett dømt til seks års fengsel for flere voldtekter av datteren i barneskolealder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen fra Sør-Helgeland var tiltalt for flere voldtekter av datteren og én voldtekt av en voksen kvinne. Da saken ble behandlet i retten i august, nektet han straffskyld for begge forholdene. Han har anket saken til lagmannsretten, melder Brønnøysunds Avis.

Ifølge dommen voldtok mannen den mindreårige datteren ved flere anledninger i 2017 og 2018. Dette finner retten bevist med bakgrunn i datterens forklaring. Jenta har også snakket om saken med en lærer og en venninne, og dette vektlegges av retten.

Mannen ble også dømt for en voldtekt av en voksen kvinne sommeren 2019. Ifølge dommen hadde mannen seksuell omgang med kvinnen mens hun sov.

Et normalstraffenivå i denne saken er ifølge retten sju års ubetinget fengsel, men siden saken har ligget i ni måneder, får mannen ett års strafferabatt og seks års fengsel, som er i tråd med aktors påstand.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til å betale 250.000 kroner i oppreisningserstatning til datteren og 175.000 kroner til den voksne kvinnen.