Dette skjedde i natt

Foto: Evan Vucci/AP/NTB
Foto: Evan Vucci/AP/NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 26. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump vil erklære KKK og Antifa som terrororganisasjoner

USAs president Donald Trump vil erklære Ku Klux Klan og Antifa som terrororganisasjoner. Det kommer fram i den nye politiske plattformen for svarte amerikanere som Trump la fram fredag. I den går han også inn for å gjøre lynsjing til en nasjonal hatkriminalitet.

I planen kommer Trump også med en rekke løfter til svarte amerikanere om hva han vil gjøre for dem hvis han blir gjenvalgt. Det inkluderer blant annet bruk av flere milliarder dollar i føderale midler.

25 omkom da militærfly styrtet i Ukraina

25 personer mistet livet da et militærfly med unge kadetter styrtet øst i Ukraina fredag kveld. Flyet, som var av typen Antonov An-26, var ute på treningstur da det styrtet. To personer overlevde flystyrten.

322 politikere ut mot sexisme og overgrep i dansk politikk

322 nåværende og tidligere danske politikere rykker ut i et opprop mot sexisme og overgrep i de danske politiske partiene. Det fortelles om 79 hendelser, der flere av dem skal ha skjedd i nasjonalforsamlingen Christiansborg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks smittet og 109 i karantene etter bryllup på Lillestrøm

Seks personer er bekreftet smittet og 109 er satt i karantene etter koronasmitte i forbindelse med et bryllup i Lillestrøm kommune sist helg. Arrangøren og mange av nærkontaktene bor i Alna bydel i Oslo, men det er også nærkontakter fra flere bydeler og omkringliggende kommuner, opplyser bydelen i en pressemelding.

139 nye bekreftede koronatilfeller siste døgn

Ved midnatt natt til lørdag var det registrert 13.544 koronasmittede her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 139 tilfeller siste døgn. Økningen er litt høyere enn dagen før, da det ble registrert 129 nye tilfeller. De siste sju dagene har økningen vært på 775 tilfeller, viser tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).