Skei Grande om valget av Melby: Hun har ikke fløyer mot seg

Trine Skei Grande (50) er den første Venstre-lederen siden 1972 som har fått partiet over sperregrensen i to stortingsvalg på rad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Trine Skei Grande (50) er den første Venstre-lederen siden 1972 som har fått partiet over sperregrensen i to stortingsvalg på rad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB scanpix

Trine Skei Grande sier hun merket at det ble en ro i partiet med en gang Guri Melby ble innstilt som leder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun mener Venstre er i trygge hender med kunnskapsminister Guri Melby som partileder. Melby ble foretrukket av valgkomiteen foran Abid Raja og Sveinung Rotevatn, som er innstilt som nestledere i partiet.

– Vi merket den roen som kom i partiet med en gang da hun ble innstilt. Den roen er mye verdt, både for henne, Abid, Sveinung og partiet, sier Grande til TV 2.

Hun mener den nye ledertrioen representerer en ny generasjon, som etterfølger en partiledelse der alle var over 50 år.

– Med de to nestlederne tror jeg vi har samlet alt det engasjementet og driven som en ledelse trenger fremover. Det blir en god løsning for partiet.

Melby har blitt omtalt som en kompromisskandidat. Skei Grande vil ikke kalle henne det, men hun erkjenner:

– Guri har ikke fløyer mot seg. Hun er en kvinnelig politiker og da får man slike karakteristikker, men jeg tror mange har sett gjennom coronakrisen at hun har vist lederegenskaper. Så har hun vært ute en dag før og vært byråd og stått i vanskelige saker og konflikter. Hun har en ydmykhet i møte med makten, som er viktig å ha.

Lørdag går Trine Skei Grande av som partileder i Norges eldste parti på Venstres landsmøte på Jessheim. Grande er den første Venstre-lederen siden 1972 som har fått partiet over sperregrensen i to stortingsvalg på rad.

Personvernpolicy