Byrådet i Oslo oppfordrer til coronavett i høstferien – vurderer strammere tiltak gjennom uka

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og resten av byrådet oppfordrer til disiplin i høstferien.
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og resten av byrådet oppfordrer til disiplin i høstferien.

Kommende uke er det høstferie i Oslo, og byrådet oppfordrer befolkningen til ikke å ta ferie fra smittevernreglene, uansett om de blir i byen eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding minner byrådet om at smittesituasjonen i Oslo fremdeles er alvorlig. Smittetallene de siste ukene økte fra 115 i uke 36, til 310 i uke 38. De første fire dagene denne uka viser et snitt på 49 nye smittede hver dag.

Mandag innførte byrådet et forbud mot private sammenkomster på flere enn ti personer. I tillegg ble anbefalingen om munnbind på kollektivtransporten og hjemmekontor for flest mulige ansatte forsterket, og serveringssteder ble oppfordret til å registrere alle gjester.

I løpet av høstferieuka vil byrådet vurdere å begrense det maksimale antallet på innendørsarrangementer til 50 personer, og innføre påbud om munnbind i kollektivtransporten og gjesteregistrering i serveringsbransjen.

Personvernpolicy