Fakta om rettssaken mot Laila Anita Bertheussen

Rettssaken mot Laila Anita Bertheussen pågår i sal 250 i Oslo tinghus.

* Laila Anita Bertheussen (55) er tiltalt for angrep på demokratiet gjennom brannstiftelse, skadeverk og trusler mot ledende politikere, blant dem sin samboer, daværende justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

* Hun nektet straffskyld på samtlige 15 punkter i tiltalen da saken startet i Oslo tingrett 8. september. Både Bertheussen og hennes forsvarer, advokat John Christian Elden, mener Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har vært ensidig og preget av tunnelsyn, og at andre står bak.

* I retten fredag vil politioverbetjent Snorre Mortensen i PST forklare seg om tiltaltes kjørerute 11. februar i fjor da det var festet lange tøyremser med plastflasker fylt med bensin bak familiens bil.

* Tiltalte skal forklare seg om den samme kjøreturen, sannsynligvis også ytterligere om hvorfor turen tok atskillig lenger tid enn den burde.

* Mot slutten av dagen inntar Waras livvakt fra PST vitneboksen og en politioverbetjent fra Oslo politidistrikt tar for seg kriminaltekniske undersøkelser på åstedet.

* Saken skal etter planen vare fram til 23. oktober.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden