Ap-politiker vil ha svar på hvordan Venstre kunne gi penger til stiftelse som ikke var opprettet

– Jeg vil gjerne vite om Venstre mener en ny organisasjon var nødvendig, og om de synes Født fri har innfridd formålet med opprettelsen, sier Siri Gåsemyr Staalesen (Ap). Foto: Vidar Ruud / NTB
– Jeg vil gjerne vite om Venstre mener en ny organisasjon var nødvendig, og om de synes Født fri har innfridd formålet med opprettelsen, sier Siri Gåsemyr Staalesen (Ap). Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB scanpix

Stortingsrepresentant Siri Gåsemyr Stålesen (Ap) krever svar på hvordan Venstre kunne gi penger til Født fri, en stiftelse som enda ikke eksisterte

En granskingsrapport, laget på vegne av IMDi, konkluderer med at offentlige midler ikke har blitt brukt slik de skal, og stiftelsen Født fri kan miste statsstøtten. Funnene er lagt fram i en rapport datert 18. september.

Nå vil opposisjonen ha svar fra Venstre, som tok initiativ til å støtte Født fri da stiftelsen ble dannet høsten 2017, skriver Vårt Land.

Under forhandlingene om statsbudsjettet 2018 fikk Venstre innfridd ønsket om å gi penger til arbeid mot negativ sosial kontroll. Født fri ble til for å ta på seg oppgaven, og fikk penger før stiftelsen var registret i Stiftelsesregisteret.

– Jeg setter spørsmålstegn ved om det var en god vurdering Venstre gjorde den gangen. Jeg har aldri hørt om at en stortingsgruppe har laget en interesseorganisasjon noen gang. Det er svært uvanlig. Særlig når det allerede finnes dyktige organisasjoner som jobber på feltet, sier Siri Gåsemyr Staalesen.

I spørsmålet hun leverte til Stortinget 23. september heter det blant annet:

– Var det viktigere for regjeringen å opprette stiftelsen og ha eierskap til Født fri, heller enn å få resultater i arbeidet mot sosial kontroll, ser statsråden nå i ettertid at det var umusikalsk å kreve penger til en stiftelse som ikke var opprettet i statsbudsjettet, og hvorfor er ikke misligholdet tatt tak i før nå?

Spørsmålet er rettet til kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden