Sjåfør tiltalt etter at 62-åring døde i påkjørsel i Drammen

Drammen tingrett har satt av to dager i desember til behandlingen av bildrapssaken etter at en 62 år gammel kvinne ble påkjørt av en lastebil i januar.  Foto: Lise Åserud / NTB
Drammen tingrett har satt av to dager i desember til behandlingen av bildrapssaken etter at en 62 år gammel kvinne ble påkjørt av en lastebil i januar. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En svensk mann i 30-årene er tiltalt for uaktsomt bildrap etter at han kjørte på en 62 år gammel kvinne i Drammen 8. januar i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske mannen er også tiltalt for brudd på vegtrafikkloven paragraf 3, som omhandler aktsomhet i trafikken, melder Drammens Tidende.

Shazadi Ansa Butt døde etter at hun ble påkjørt av en lastebil i Markusveien i Fjellsbyen i Drammen i januar.

I tiltalen kommer det fram at lastebilsjåføren ikke har vært tilstrekkelig aktsom i det han satte lastebilen i bevegelse. Ifølge tiltalen oppdaget han ikke fotgjengeren som passerte foran lastebilen, blant annet fordi sikten delvis var hindret av en GPS som var montert i frontruten. I tillegg hindret en hylle montert på dashbordet sikten. Det samme gjorde en toalettmappe som lå på dashbordet.

I tiltalen blir det lagt ned påstand om erstatning, samt tap av retten til å kjøre bil. Det er advokat Svein Holden som er forsvarer for mannen. Han har ingen kommentar til tiltalen foreløpig, sier Holden til Drammens Tidende.

Saken går i Drammen tingrett 10. og 11. desember.