Sjåfør tiltalt etter at 62-åring døde i påkjørsel i Drammen

Drammen tingrett har satt av to dager i desember til behandlingen av bildrapssaken etter at en 62 år gammel kvinne ble påkjørt av en lastebil i januar.  Foto: Lise Åserud / NTB
Drammen tingrett har satt av to dager i desember til behandlingen av bildrapssaken etter at en 62 år gammel kvinne ble påkjørt av en lastebil i januar. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB scanpix

En svensk mann i 30-årene er tiltalt for uaktsomt bildrap etter at han kjørte på en 62 år gammel kvinne i Drammen 8. januar i år.

Den svenske mannen er også tiltalt for brudd på vegtrafikkloven paragraf 3, som omhandler aktsomhet i trafikken, melder Drammens Tidende.

Shazadi Ansa Butt døde etter at hun ble påkjørt av en lastebil i Markusveien i Fjellsbyen i Drammen i januar.

I tiltalen kommer det fram at lastebilsjåføren ikke har vært tilstrekkelig aktsom i det han satte lastebilen i bevegelse. Ifølge tiltalen oppdaget han ikke fotgjengeren som passerte foran lastebilen, blant annet fordi sikten delvis var hindret av en GPS som var montert i frontruten. I tillegg hindret en hylle montert på dashbordet sikten. Det samme gjorde en toalettmappe som lå på dashbordet.

I tiltalen blir det lagt ned påstand om erstatning, samt tap av retten til å kjøre bil. Det er advokat Svein Holden som er forsvarer for mannen. Han har ingen kommentar til tiltalen foreløpig, sier Holden til Drammens Tidende.

Saken går i Drammen tingrett 10. og 11. desember.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden