Ingen barn eller mopedister omkom i trafikken i fjor

Ingen barn omkom i trafikken i 2019. Til tross for positive tall, var det 100 dødsulykker med totalt 108 omkomne i fjor.
Ingen barn omkom i trafikken i 2019. Til tross for positive tall, var det 100 dødsulykker med totalt 108 omkomne i fjor. Foto: Jan Haas / NTB

I 2019 var det ingen barn eller mopedister som omkom i trafikken i Norge. Totalt døde 108 personer i trafikken i fjor, mens flere byer hadde ingen dødsfall.

– Denne ulykkesnedgangen skyldes at vi i Norge har jobbet godt og langsiktig med trafikksikkerhet over tid, sier forfatter av årsrapporten om dybdeanalyse av dødsulykker, Svein Ringen.

Til tross for positive tall, var det 100 dødsulykker med totalt 108 omkomne i 2019. Ingen av disse involverte barn. Det mener Ringen har å gjøre med målrettet bygging av infrastruktur og sikkerhetskultur for barn i trafikken.

– På 70 -tallet døde det over 100 barn i trafikken hvert år. I fjor var tallet null. Og dette skjer, selv om antallet biler har økt kraftig siden den gang. Veldig mange av barna som omkom, døde fordi de lekte langs veien.

Flere store kommuner som Tromsø, Stavanger og Bærum hadde null omkomne i trafikken i fjor. Nasjonalt omkom heller ingen mopedister i trafikken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden